Jasna Đokić

loading...

Završila Akademiju muzičke umetnosti, po struci profesor muzike. Profesionalno pevanjem počinje da se bavi 1998. godine kada se prvi put pojavila u emisiji “Cune I prijatelji”. Tu je primećena od strane muzičkog urednika, Radio Beograd-a, gospodina Slobodana Bode Nikolića. Sa njegovim numerama se 1998. godine pojavila na festivalu “Stare gradske pesme” u Banja Luci, sa pesmom “Moja čerga putuje”, gde dobija 3. nagradu stručnog žirija. Godinu dana kasnije, na istom festivalu se pojavljuje sa pesmom “Eh da mi je, da mi je”, gde dobija 2. nagradu stručnog žirija.

Zbog školovanog glasa, učestvovala je uglavnom na festivalima gradske pesme, I postala pevač Radio Beograd-a, gde je snimala trajne snimke sa orkestrom Branimira Đokića I Ljubiše Pavkovica. Nastupala je u emisijama “Leti, leti pesmo moja mila” Nene Kunijević.

2000. godine pojavila I na festivalu “Niška jesen”, gde je dobila nagradu za interpretaciju sa pesmom “Pamtiću ljubavi”.

Iste godine izdaje svoj prvi CD pod nazivom “Ti I ja” za PGP RTS.

2002. godine postaje članica ansambla Djerdan, pod rukovodstvom gospođe Mire Vasiljević, I tu se uči narodnoj tradicionalnoj muzici.

Iste godine izdaje I svoj drugi CD pod nazivom “Tiho na prstima” za PGP RTS.

2004. godine pojavljuje se na festivalu “Moravski biseri” te dobija nagradu medija za pesmu “Gorole Goro” Danila i Maje Živković.

2006. godine izdaje svoj treci CD, pod nazivom “Necu lazi” za PGP RTS.

U ansamblu Djerdan provodi 5 godina, gde postaje prepoznatiljiva po pesmi “Alaj mi je večeras po volji” koju veoma često izvodi na svojim javnim nastupima. Česta gostovanja ima na RTV Vojvodini i učestvovanja 4 puta na festivalu “Zlatne žice”.

2009. godine izdaje svoj četvrti CD, pod nazivom “Ko je ko” za GOLD produkciju.

Učestvovala u mnogim televizijskim I radio emisijama, preko kojih se medijski promovisala.

Njene najpoznatije pesme su “Moja čerga putuje” , “Tiho na prstima” , “Ti I ja” , “Pre nego što odes” , “Baš kao nekad” , “Valcer” , “Ajd’ sto je otišo” , “Željo moja davna” , “Dođi kradom” , “Na suzi slaba”.

Nešto potpuno drugačije, pojavljuje se 2013. godine, najnovija pesma pod nazivom “Dala sam ti dala”.

Pošaljite biografiju, postanite deo tima Tekstomanija.
Dodajte biografiju