Tropico Band

loading...

2002. god Aleksandar Cvetković (pevač) i Marko Nedeljković ( klavijaturista) dolaze iz Leskovca u Beograd. Kako je obim posla rastao, tako se pojavila i potreba za pevačicom i tako naš dvojac ubrzo postaje tročlana posada.

U grupu dolazi pevačica Marija Mitrović (sadašnja pevačica Creative benda, jedan od najlepših vokala na ovim prostorima)

Nedugo zatim u band ulazi Pešić Predrag, poznatiji kao Žuća (klavijaturista). U ovom sastavu Tropico je svirao godinu dana.

Krajem 2003. gorepomenuta pevačica rešava da krene putem solo karijere i napušta i tada momci odlučuju da naprave potpuno “mušku priču”.

Tada, početkom 2003. godine, kao četvrti član i pojačanje stiže gitarista Ignjatić Branislav.

Potpomognuti novim članom i još jednim instrumentalistom,Tropico polako počinje da dobija svoj prepoznatljivi stil koji neguje i do danas. U toku te 2003.-godine u saradnji sa prijateljem i saradnikom banda, Gavrić Mirkom,Tropico snima svoj prvi singl pod nazivom “Daj mi daj” i stiče svoja prva “studijska” iskustva.

Ohrabreni svojim proizvodom,tj. pesmom “Daj mi daj”, band počinje ozbiljno da razmišlja o albumu prvencu i u narednom periodu (koji je trajao duge dve godine) svu svoju energiju usmerava ka ostvarenju tog cilja.

Uporedo sa radom na albumu,band učestvuje na Zrenjaninskom festivalu sa pesmom “Nemoj tako” i skida svoj “medijski mrak”- tom prilikom skuplja pozitivne kritike žirija i ostalih učesnika. Nedugo zatim Tropico učestvuje na Prvom radijskom festivalu sa pesmom “Sedativ” i tako se predstavlja široj publici. Ohrabreni dobrim kritikama, Tropico nastavlja punom parom dalje-učestvuje kao radni band na mnogim televizijskim emisijama, skuplja medijske poene i predano priprema album prvenac.

Tada, početkom 2006. u band dolazi ritam sekcija iz male varošice na jugu Srbije-Vlasotinca – Aleksandar Ilić Prke.

Neposredno po Prkijevom dolasku,band Izdaje svoj prvi album. Album pod nazivom “Jedan al’ vredan” izlazi pod okriljem izdavačke kuće City Records.U narednom periodu band radi na promociji albuma, snimanju spotova i naravno stalnim svirkama po beogradskim,ali i klubovima po Srbiji.

U leto 2007. god. Tropico učestvuje na budvanskom festivalu sa pesmom “Ako doživim da te prebolim” i osvaja četvrto mesto.

Od 2007. do 2009.god. Tropico je pažljivo birao pesme za svoj drugi album, pažljivo birao saradnike ali i morao da napravi audiciju za čoveka koji će 2008 morati da zameni Branislava Ignjatića. Umesto Baneta, gitaru preuzima Aleksandar Saša Đorđić.

U periodu od dve godine ostvaruju čvršću saradnju sa Draganom Brajovićem Brajom koji je za budvanski festival 2007.god. pisao pesmu “Ako doživim da te prebolim” prepoznao je njihov pravac i usmerio energiju, piše im pesme “Bojim se”, “Ti ne znaš”, “Otisak”, “Nije” kao i tekst za pesmu “Zar ti”. Jelena Trifunović piše pesmu “Belo odelo”, Bane Opačić saradnik sa prvog albuma pesmu “Kome zvoni sat” i tako kompletiraju album koji izlazi 2009.godine u izdanju City Recordsa.

“Bojim se” postaje veliki hit i omogućava im da stabilno stanu na noge i polako krenu sa pripremanjem trećeg albuma.

Koračajući kroz masu bendova i solo izvođača 2011. godine donose odluku da snime spot za pesmu “Misliću na tebe” u kome ce glavnu ulogu igrati Vuk Kostić, glumac koji je jedan od najpopularnijih na ovim prostorima. Za samo 15 dana, ova pesma ima milion i po preglada na internetu, brzo postaje hit i samo dokazuje da kvalitet pobeđuje.

U 2011. godini na gitari Sašu Đorđića zamenjuje Nebojša Stanisavljević i bend dobija svoju stalnu postavu.

Njihov treći album ugledao je svetlost dana 2011. Godine. Sa njega se najviše izdvojila pesma “Zauvek tvoj” koja i dan danas važi za miljenicu publike i jednu od njihovih najslušanijih pesama.

24. oktobra 2012. Godine, Tropico bend zakazuje svoj prvi solistički koncert u Sava centru.

Dok su se utisci iz prepunog Sava centra sumirali, momci su predano radili na svom 4. studijskom albumu “Tropico bend 4” koji je ugledao svetlost dana u junu 2013.godine. “Sve moje zore”, “Lažu te”, “Paranoja”, “Ciao Bella” su samo neke pesme koje su se izdvojile sa ovog albuma i izazvale sjajne rekaicje kod publike. Upravo ove reakcije su bile podsticaj momcima da zakažu svoj drugi solistički koncert.

5. novembra 2013.godine, nastupili su drugi put pred prepunom dvoranom Centra “ Sava”. Osim starih hitova poput “Zauvek tvoj”, “Pitaš kako mi je”, “Misliću na tebe”, “Evo ti sve” i brojnih drugih pesama izveli su i pesme sa tada novog albuma “Tropico band 2013” poput “Paranoja”, “Sve moje zore”, “Ne zovi me” i “Ciao bella”, koja je planetarno postala poznata nakon što ju je slavna srpska teniserka Ana Ivanović označila kao svoju inspiraciju pred pobedu na “US Open-u.

Nakon toga, usledila je pauza od beogradskih koncerata i predan rad na novom albumu koji je izasao u junu 2015.godine. Album je fenomenalno prihvaćen od strane publike, kako po Srbiji tako i po Evropi i region, gde momci iz Tropico benda tokom prethodne godine zabeležavaju rekordan broj nastupa.
Paralelno sa ekranizacijom novih pesama, nastupima i koncertima, dešava se i njihov najveći koncert do sada – sarajevska SKENDERIJA. Više od 10 000 ljudi uživalo je uz najveće hitove Tropico benda i sve to vodilo je ka njihovom najvecem snu – beogradskoj areni.

Tekst je preuzet sa zvanične Facebook stranice.
Dodajte biografiju
 1. Tropico Band – Evo ti sve sve
 2. Tropico Band – Lavina
 3. Tropico Band feat. Dženan Lončarević – Sinovi tame
 4. Tropico Band – Samo idi
 5. Tropico Band – Haluciniram
 6. Tropico Band – Ako ti je do mene
 7. Tropico Band Feat. Mirza Šoljanin – Sarajevo Beograd
 8. Tropico Band – Bićeš moja
 9. Tropico Band – Dizanje
 10. Tropico Band – Gde si
 11. Tropico Band – Još ovo veče
 12. Tropico Band – Ni mrtav, ni živ
 13. Tropico Band – Nije kraj
 14. Tropico Band – Pusti ritam
 15. Tropico Band – Sreća
 16. Tropico Band – Sudnji dan
 17. Tropico Band – Šta ću tebi ja
 18. Tropico Band – U srcu mom
 19. Tropico Band – Za dlaku
 20. Tropico Band – A ja ludujem
 21. Tropico Band – Ciao bella
 22. Tropico Band – Ko zna zašto
 23. Tropico Band – Lažu te
 24. Tropico Band – Ne zovi me
 25. Tropico Band – Paranoja
 26. Tropico Band – Pogledaj kako živimo
 27. Tropico Band – Sve moje zore
 28. Tropico Band – U ljubav verujem
 29. Tropico Band – Ako me varaš
 30. Tropico Band – Evo ti sve
 31. Tropico Band – Minsko polje
 32. Tropico Band – Misliću na tebe
 33. Tropico Band – Prvi sneg
 34. Tropico Band – Rock n Roll
 35. Tropico Band – Zaboravi
 36. Tropico Band – Zauvek tvoj
 37. Tropico Band feat. Dženan Lončarević – Veruj bratu
 38. Tropico Band – Nije
 39. Tropico Band – Ako doživim
 40. Tropico Band – Belo odelo
 41. Tropico Band – Bojim se
 42. Tropico Band – Kome zvoni sat
 43. Tropico Band – Mrve od ljubavi
 44. Tropico Band – Otisak
 45. Tropico Band – Ti ne znaš
 46. Tropico Band – Zar ti
 47. Tropico Band – Daj mi daj
 48. Tropico Band – Jedan al’ vredan
 49. Tropico Band – Lažeš da si moja
 50. Tropico Band – Nemam čega da se stidim
 51. Tropico Band – Nemoj tako
 52. Tropico Band – Pitaš kako mi je
 53. Tropico Band – Pruži mi ruke
 54. Tropico Band – Sedativ
 55. Tropico Band – Sve me još seća na nas
 56. Tropico Band – Trag karmina