Vanesa

Slika izvođača

Vanesa Šokčić je rođena 06. Novembra 1970. godine u Beogradu. Svoju estradnu karijeru je započela još kao devojčica, da bi prvi album objavila 1991. godine pod nazivom “Volim tvoja oka dva” za PGP RTS. Album je prošao veoma zapaženo i otvorio karte za buduće uspehe. Već kao afirmisana pevačica drugi album izdaje 1993. godine takođe za PGP RTS pod nazivom “Nisu moje oči krive”. Godina 1995 bila je prekretnica u Vanesinoj karijeri u kojoj izdaje dva albuma. Svoj treći studijski album pod nazivom “Plavi haos” izdaje za produkcijsku kuću Čaplin. Pesme koje su se
izdvojile sa ovog albuma su: Plavi haos, Čudan čovek, Što me gledaš tako i dr. Pesme su zavrtele na svim kako radio tako i TV stanica i od tada Vanesa spada u red najtiražnijih pevačiča u zemlji.

Ubrzo snima i svoj četvrti album “Plavo, plavo” ali ovaj put za tada u zemlji najpopularniju produkcijsku kuću ZaM. Za pesmu Plavo, plavo snimljen je i video spot, pesme koje su se izdvojile sa ovog albuma su: daj mi, Bože da zavolim, Nisi više tako mlad, Plavo, plavo i dr. Vanesa, u to vreme dobija i nadimak “Plavi haos”, jer gde god da se pojavi pravila haos. 1997. godine snima peti album simoličnog naziva “Minut po minut” te ostaje verna svojoj produkcijskoj kući. Album postaje veoma slušan, a najslušanija
pesma sa tog albuma je, Četiri strane sveta. Nakon albuma Minut po minut Vanesa pravi diskografsku pauzu u trajanju od tri godine, zbog situacije u zemlji pa je album “Novi milenijm” izdat 2000. godine za ZaM. Sa ovog albuma izdvojila se pesma Ah lele, lele, Eh da mi padnes, Nisam grešila i druge. Nakon četiri godine diskografske pauze snima i svoj sedmi album “Moja Stvar” za Gold produkciju.Album prolazi zapaženije nego prethodni. Pesme koje su se izdvojile sa ovog albuma su Cocek, cocek i Moja stvar. 2007/2008. godine Vanesa je postala centar svih novina žute štampe zbog afere “Ućebana kosa” za koju je kriv jedan od tada najpopularnijih frizera Miki Panjković kog je Vanesa tužila i dobila na sudu.

Njena popularnost opada, ali nakon šest godina pauze Vanesa se vraća i snima maxi-singl sa dve pesme “Ja se ne ljubim i “Šamar”.

2011. godine učestvuje u Realty show-u programu Dvor na RTV Pink gde joj se vraća nekadašnja popularnost. 2014. godine postaje učesnica show programa “Ples sa Zvezdama” na TV PRVA i pokazuje izuzetno umeće za ples. 2015. Vanesa snima novu pesmu “Lumpujmo do zore” za Grand produkciju. U 2016. Vanesa planira izdati još jednu bržu pesmu i napraviti haos kao u vreme svojih velikih pobeda.

Tekst je preuzet sa zvanične Facebook stranice.
Dodajte biografiju

Napisi komentar