Vesna Pisarović

Slika izvođača

Vesna Pisarović (9. april 1978.) hrvatska je pop pevačica. Pisarović je rođena u Brčkom u Bosni i Hercegovini i odrasla u Požegi u Hrvatskoj. Od najranijeg detinjstva pohađala je muzičku školu, gde je svirala flautu, pevala u zborovima i učestvovala na raznim muzičkim takmičenjima (Turbo Limach Show, Hrtić Hitić, Modri Biser Rovinja).

U srednjim 1990-tim preselila se u Zagreb, gde je nastavila muzičku karijeru. Počela je pevati u klubovima i pisati pesme. Godine 1997., dok je nastupala na festivalu Zadarfestu sa pesmom “Nema me”, upoznala je Milanu Vlaović koja je počela pisati pesme za nju. Redovno nastupa i na Melodijama Jadrana (Jutro donosi kraj, Da sutra umrem), te osvaja prestižne nagrade. Kao i dalje na već spomenutom Zadarfestu (Poslije svega, Ljubomora), te na hrvatskom Radijskom Festivalu (Spremna sam, Ti si kriv, Ti ne znaš što je ljubav, Srela sam anđela), kao i na Dori (Ja čekam noć, Za tebe stvorena, Probudi mi ljubav).

Godine 2002. Pisarović je pobedila na Dori, tako da je predstavljala Hrvatsku na Pesmi Evrovizije 2002. Njena pesma “Everything I Want” dospela je na 11. mesto. Mnogi tradicionalni obožavaoci bili su razočarani jer je pevala englesku verziju pesme, a ne na hrvatskom (s kojom je imala šanse i za pobedu). Napisala je pesmu “In the Disco” koja je predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Pesmi Evrovizije 2004. koja je osvojila 9. mjesto.

U jesen 2009. godine udala se za Ozrena Pupovca, sina Milorada Pupovca.

Tekst je preuzet sa stranice Wikipedia.
Dodajte biografiju

Napisi komentar