Adil

Adil Maksutović  e rođen 14.07.1983. godine u Beogradu.

Završio je osnovnu školu kao odličan đak i ponosni je vlasnik “Vukove“ diplome. Upisao je 1998. godine VI beogradsku gimnaziju, koju je takođe završio odličnim uspehom. Pored prirodnih nauka koje su mu išle od ruke, bio je izuzetno talentovan za sport, glumu, pevanje, ples…

Kao i većina tinejdžera nije znao čime će se baviti u životu i šta je ono što najviše voli. Roditelji su bili ti koji su ga savetovali da odmah posle diplomiranja upiše neki od tehničkih fakulteta.

Već u četvrtoj godini gimnazije počinje da peva po beogradskim splavovima. Svakim danom je sve više bio posvećen muzici, a sve manje prisutan na Mašinskom fakultetu. Posle par godina shvatio je da ne želi da gubi vreme studirajući nešto što ga ne čini srećnim. Tada odlučuje da upiše i Kriminalističko – policijsku akademiju, o kojoj je kao dete maštao i koju je završio uz puno truda i odricanja.

U međuvremenu je počeo mnogo ozbiljnije da se bavim muzikom i 2007.godine snima pesmu „Ne mogu bez tebe“ kojom je debitovao na festivalu narodne muzike u Vrnjačkoj banji, 12.07.2007.godine.

Njegova interpretacija na festivalu je bila izuzetno zapažena od strane publike, ali nažalost žiri pesmi nije dodelio nikakvu nagradu. Nekoliko godina kasnije, pesma “Ne mogu bez tebe” postaje najveći hit na prostorima Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije, što su opravdale i brojne nagrade i priznanja od strane publike i muzičkih kritičara.

Krajem 2007.godine Adil ostvaruje saradnju sa Aleksandrom Radulovićem Futom, jednim od najvećih kompozitora na Balkanu. Izdaje u maju 2008.godine svoj prvi album, koji je kao muzički producent, kompozitor i aranžer potpisao A. Radulović Futa. Album izdaje muzička produkcija Gold, a ubrzo su se izdvojile pesme: “Nikada”, “Pogledaj”, “Za malo”, “Raduj se”.

U junu 2009.godine izdaje singl pesmu “Zajedno smo mnogo toga prošli”.
Krajem 2010.godine ostvaruje saradnju sa izdavačkom kućom City Records i objavljuje svoj drugi album pod nazivom “Ljubi me po sećanju”, a samo par meseci kasnije pesme: “Od usana do stopala”, “Sinovi tuge”, “Ljubi me po sećanju”, “Najbolji grad na svetu” i “Verni sluga” našle su se na samom vrhu top lista svih radio stanica u regionu.

Početkom 2012.godine upoznaje istaknutog kompozitora i menadžera Sašu Dragića. Na njegovu molbu, rekavši da ima odličnu pesmu, Adil se prijavljuje za učešće na Grandovom festivalu koji se održao nekoliko meseci kasnije.
Kompozicija Saše Dragića, tekst Katarine Jovanić i aranžman Dejana Abadića – pesma ‘’Laku noc”, 27.aprila 2012.godine, osvaja prvo mesto i odnosi apsolutnu pobedu na Grand festivalu. Pesma je osvojila i nagradu stručnog žirija i nagradu publike.

U oktobru 2012.godine, uz odobrenje grčkih autora, sa Allegro Bend-om izdaje duetsku pesmu: “Život bez tebe ne živim”, za koju je tekst napisala Jelena Trifunović, a aranžman je uradio Saša Dinić. Pesma je posle samo nekoliko nedelja emitovanja dostigla neverovatnu gledanost na internet kanalu YouTube i postala veoma slušana na radio i TV stanicama u celom regionu.

U maju 2013. godine izdaje studijski album pod nazivom “Maskembal”.

Živi u Beogradu. Najstarije je dete oca Arifa i majke Džemile. Ima mlađu sestru Adelu i mlađeg brata Maksuta. Oženjen je sa Anom Ramadanovski, ćerkom legendarnog pevača Džeja.

Dodajte biografiju