Ana Nikolić

Godina rođenja: 27. septembar 1978.
Država: Srbija
Mesto: Jagodina
Aktivni period: 2003 -

Pesmom ”Januar” skrenula je pažnju na sebe usred leta. Ana Nikolić je vaga, rođena u Paraćinu, 27 septembra 1978 godine. Završila jezičku gimnaziju u Paraćinu i višu politehničku, odsek za dizajn, u Beogradu.
Njen prvi javni nastup bio je 1998. godine, u tada popularnom 3K DUR-u, u kom je izvela numeru Marine Perazić, Kolačići. Te godine preminuo joj je otac Duško, što je Ana veoma teško podnela, pa je razočarana situacijom u Srbiji i svojim životom, godinu dana kasnije otišla u Grcku gde je živela skoro godinu dana. Po povratku u Srbiju, odlučila je da se preseli u Beograd, gde je konkurisala za novu pevačicu grupe Funky G u vreme kada je Anabela Ðogani želela da se oprosti od estrade.

2003. izlazi njen debi album “Januar” u izdanju City recordsa. Istoimena pesma se odmah na startu zavrtela i postala mega hit, a na albumu prvencu Ana je sarađivala sa najpoznatijim tadašnjim autorima, tekstove je pisala Marina Tucaković, producent i kompozitor Aleksandar Milić Mili, prateće vokale pevala je Leontina, a u jednoj pesmi kao specijalni gost pojavljuje se i Haris Džinović. Album prvenac sa nekoliko hitova kao što su “Hoću da te gledam”, “Ptica skitnica”, “Vatra”, “Atina”, “Moj klub” i sa dva visokobudžetna spota za pesme “Vatra” i “Hoću da te gledam dok se ljubiš sa njom”.

Tako je do tada pevačica iz provincije postala jedna od najpopularnijih pop pevačica na estradnom nebu Srbije. Njena karijera je krenula uzlaznom putanjom. Za sebe kaže da sve sama radi, veruje u sebe, veruje u snove! Voli da izgleda seksi i provokativno ali nikako prosto i vulgarno, uvek se držala granice. Uz slavu naravno idu i skandali i tračevi ali što se tiče njih Ana se uvek držala po strani. Govorila je samo pišite, dok je vas i nama će biti lepo. Pratile su je priče da je kod nje više zastupljen stas nego glas. Svim nevernim tomama je tad poružila:
“Moje prvo pojavljivanje na Beoviziji dokazalo je da imam i glas i stas, jer se tu uživo pevalo. Svi oni koji misle da idem samo na stas, mogu da dođu na moju svirku i provere umem li da pevam. Na to je stavlljena tačka! To je i dokazala zato je i dan danas među najboljima”.

Posle albuma “Januar” usledila je poduža pauza od tri godine, prave razloge još niko nikad nije saznao. Ana je uvek govorila, da se dogodi jos jedan ovakav album potrebno je mnogo rada, truda ali i vremena. Album “Januar” možda i najnagrađeniji album u pop muzici. Ana je 2003. dobila i Oskar za pop pevačicu, za hit godine i album godine. Svoj veliki comeback Ana je izvela na velikoj sceni “Beovizije”, prestižnog festivala za odabir predstavnika na Eurosong-u. Ana je 2006. promovisala hit singl “Romale Romali” zauzevši tako drugo mesto, odnosno četvrto mesto u finalnom izboru. Pesma postaje hit godine a Ana opet najtraženija pop zvezda. Godinu dana posle, tačnije 2007, Ana izdaje svoj drugi album pod nazivom “Devojka od čokolade” koji su potpisale dve izdavačke kuce, City Records i Miligram music. Album koji je nadmašio prethodni sa ubedljivom prodajom nosi hitove poput “Devojka od čokolade” , ”Dum jedan konjak”, ”Plakaćete za mnom oboje”, ”Klovn” i za mnoge najlešsa Anina balada ”Ipak se okreće”. Ana je 2007. po prvi put održala veliku turneju pod nazivom ”Čokolada”.
Njenim privatnim, pogotovo ljubavnim životom, mediji su se od samog njenog početka redovno bavili. Pripisivali su joj veze sa popularnim sportistima i biznismenima, a svo to vreme je Ana budna sanjala “ljubav za celi život”.
Posle još jednog uspešnog albuma i velike evropske turneje Ana je stekla titulu najpopularnije srpske pop pevačice.

2008. izdaje komplilaciju hitova sa dve pesme. Šizofrenija i Extaza postaju hitovi preko noći, a Ana sve popularnija. Trenutno uživa svu pažnju publike ali i medija.

2009. Nastupa ponovo na Beoviziji pa pesmom Bili smo najlepši zbog ne tako lepih okolnosti odlučuje da ne nastupi u finalu izbora i tako za ceo svoju život kupuje naciju i stiče njenu naklonost. Ana trenutno glumi u seriji Pare ili Život na televiziji Pink. Rad na albumu je u planu, a Ana sve angažovanija na prikupljanju novih hitova za svoj treći album.

Tekst preuzet sa zvanične Facebook stranice.

 1. Ana Nikolić – Voli me, voli me
 2. Ana Nikolić – Baksuze
 3. Ana Nikolić – Dobrodošao u moj zaborav
 4. Ana Nikolić – Đavo (Dirty version)
 5. Ana Nikolić – Đavo
 6. Ana Nikolić – Loše ti je bilo
 7. Ana Nikolić – Napismeno
 8. Ana Nikolić – Pilule
 9. Ana Nikolić – Predrasude
 10. Ana Nikolić – Voulez vous coucher avec moi
 11. Ana Nikolić feat. Nikolija – Milion dolara
 12. Ana Nikolić – Cunami
 13. Ana Nikolić – Džukelo
 14. Ana Nikolić – Hali gali
 15. Ana Nikolić – Mišo moj
 16. Ana Nikolić – Muvanje
 17. Ana Nikolić – Nisam za triput
 18. Ana Nikolić – Od ljubavi do horora
 19. Ana Nikolić – Zadnji voz
 20. Ana Nikolić – Zla barbika
 21. Ana Nikolić feat. Ami G – Mafia caffe
 22. Ana Nikolić – Ekstaza
 23. Ana Nikolić feat. Aca Lukas – Šizofrenija
 24. Ana Nikolić – Devojka od čokolade
 25. Ana Nikolić – Dum jedan konjak
 26. Ana Nikolić – Ipak se okreće
 27. Ana Nikolić – Klovn
 28. Ana Nikolić – Ko mi to poruke šalje
 29. Ana Nikolić – Ljubiti se znamo
 30. Ana Nikolić – Plakaćete za mnom oboje
 31. Ana Nikolić – Romale romali
 32. Ana Nikolić – Solo ti solo ja
 33. Ana Nikolić – Verna do kolena
 34. Ana Nikolić – Ako ikad ostarim
 35. Ana Nikolić – Atina
 36. Ana Nikolić – Hoću da te gledam
 37. Ana Nikolić – Januar
 38. Ana Nikolić – Moj klub
 39. Ana Nikolić – Ptica skitnica
 40. Ana Nikolić – Srećan mi ne dolazi
 41. Ana Nikolić – Uvek ima jedan još
 42. Ana Nikolić feat. Haris Džinović – Vatra
 43. Ana Nikolić – Baš vala, baš
 44. Ana Nikolić feat. Rasta – Konkretno
 45. Ana Nikolić feat. Rasta – Frigidna
 46. Ana Nikolić – Telo
 47. Ana Nikolić – Mala
 48. Ana Nikolić – Labilna
 49. Ana Nikolić – Frikovi
 50. Ana Nikolić – Da te vratim
 51. Ana Nikolić – 200/100