Bane Nedović

Bane Nedović je rođen 24.aprila 1985.godine u Podgorici. Prvo interesovanje za muziku iskazuje sa 10 godina upisujući nižu muzičku školu „Vasa Pavić“ u Podgorici. Nastavlja svoje obrazovanje u muzičkoj sferi i završava srednju muzičku školu “Vasa Pavić” a potom Savremenu i modernu umjetnost na Univerzitetu Donja Gorica.

Profesionalnu muzičku karijeru započinje kao član grupe No Name. Prvi nastup grupe, zabilježen je osvajanjem drugog mjesta 2004. godine na Sunčanim skalama, među novim zvijezdama. Početkom 2005. godine, grupa dobija priliku da na prestižnom takmičenju “Eurosong” u Kijevu, sa pjesmom “Zauvijek moja”, predstavlja Srbiju i Crnu Goru gdje osvajaju 7.mjesto.

Nakon što su se članovi grupe razišli, Bane započinje samostalnu karijeru singlom “Nema mi nje”. Ova, i mnoge druge pjesme snimane su u studiu “Tao” koji je Bane osnovao sa svojim bratom Daliborom, gdje pored svojih, komponuje pjesme i za druge izvođače.

Godine 2009. nastupa na Sunčanim skalama sa pjesmom “Ti i ja”.
Pored pomenute pjesme, slijede singlovi “Laže vino”, “Mala garava”, “Samo reci”, “Ovo malo duše dajem”, “Vejte snjegovi”, koji su ujedno i ekranizovani.
Krajem 2013. godine predstavlja Crnu Goru na četvrtom izdanju međunarodnog muzičkog festivala “Turkish vision“ gdje je izveo numeru na turskom jeziku “Suc bende”.

U aprilu ove godine, objavio je novi singl “Neponovljiva” koji nailazi na pozitivne reakcije publike a ubrzo se očekuje i objavljivanje spota. Publika je od 21.juna u prilici da vidi spot za novi singl “Merak” koji nailazi na odličan prijem a sniman je na crnogorskom primorju.

Od septembra 2014. živi u Beogradu gdje radi na pripremi svog prvog albuma.

Tekst je preuzet sa zvanične Facebook stranice.
Dodajte biografiju