BCREW

Godina osnivanja: 2004.
Država: Srbija
Mesto: Niš

Neizostavan deo “rep sage“ o Demoniju jeste i koncept pod nazivom „BCREW“. Nastao kao autorova želja za objedinjavanjem bliskih muzičkih saradnika u jednu celinu, BCREW je u vreme objavljivanja albuma „Demonstratura: Poglavlje prvo“ (2004.) brojao tri člana: DEMONIO, EKS, Woo-Khan.

Sastav grupe je 2006. godine proširen. Bendu se pridružio Furio Đunta. Prepoznavši njegov vanserijski talenat u pisanju i izvedbi, srž novog zvuka Demonio bazira na neposrednoj saradnji sa Furio Đuntom.

Novostvoreni muzički stil predstavlja autentičan izraz njihovog stvaralaštva. BCREW se transformiše u rep duo, koji sada čine Demonio i Furio Đunta, koji svojim sarkastično-alegorijskim tekstovima prikazuje dijahronu stvarnost.
Juna 2010, niški rep dvojac objavio je ekranizovanu verziju najavnog singla „Nek se troši“ sa albuma „Naša posla“, koji je izazvao brojne kontraverze ali i zabeležio ogromnu gledanost video spota kao i slušanost numere.
Godinu dana kasnije, 1. jula 2011. godine, objavljuju video singl za numeru „Jug“. U spotu se kao specijalni gost pojavljuje, moguće, najbolji trubački orkestar Srbije – Orkestar Fejata i Nebojše Sejdića. I ovog puta su uspeli, spojivši nespojivo – autentičnu ritmiku bleh muzike i zvuk trube sa rep tekstom – ostavši u okvirima žanra koji predstavljaju. Spot beleži rekordnu gledanost i odlične reakcije publike koja ovu numeru naziva „himnom juga“, a prepoznaju je ne samo stanovnici regiona koji ona glorifikuje. Dugo iščekivani album „Naša posla“ objavljen je 1.11. 2011. godine.

Nedugo nakon objavljivanja grupnog prvenca, niški rep duo se otisnuo u stvaranje novog grupnog izdanja. Kreativno eksperimentišući u okvirima muzičkog žanra opet pronalaze da budu zvukom aktuelni i izrazom unikatni. Ekranizuju i 20.12.2012. objavljuju video za numeru “Bobi Braun” kao najavni singl, sada već albuma poznatog naziva: “BCREW – Institucija”. Brojni nastupi od izlaska albuma “Naša posla” će ih učiniti jednim od najuigranijih rep sastava u državi na čijim nastupima osetite pravo južnjačko gostoprimstvo uz neverovatnu razmenu energije.