Božo Vrećo

Godina rođenja: 18. oktobar 1983.
Država: Bosna i Hercegovina
Mesto: Foča

Božo Vrećo je umetnik, interpretator i autor sevdalinki rođen 18.10.1983. godine u Foči. Odrastao je sa majkom i dve starije sestre, a otac mu je preminuo kada je imao 5 godina. Majka je slikarka i uvek mu je pružala podršku da se bavi umetnošću. Božo je slikao i prodavao svoja dela ima i gotovu izložbu koju još ne želi da predstavi javnosti.

Što se muzike tiče, samouk je, nikada nije išao na časove pevanja, niti je svirao instrumente, a glas vežba tako što prati instrukcije na internetu. Sa 27 godina se odlučio za sevdalinke jer se na taj način poistovećuje sa njenim junacima koji bi zbog ljubavi pretrpeli sva stradanja.

Odrastao je sa mnogo emocionalnih ožiljaka i neprihvatanja u provincijskoj sredini. Život ga tokom odrastanja nije mazio.

U Sarajevu je počeo da nastupa u ugostiteljskom objektu „Velike daire“, gde su nastupi bili eksperiment i kako kaže dokaz da ako posedujemo ljubav, talenat i veru u nešto to se onda i ostvari.

Živeo je skromno jer je njegova želja bila da se bavi muzikom i da iskoristi šansu za koju je bio uveren da će mu se ukazati. Vrlo brzo je pozvan da gostuje na Face TV i upoznao je basistu Edvina Hadžića i gitaristu Dina Šutala sa kojima je osnovao ansambl Halka što na staroindijskom jeziku označava dobrodošlicu svetlosti. Bio je na korak da objavi solo album, na kraju je album izdao Gramofon. Prije Gramofona je imao dosta ponuda diskografskih kuća za izdavanje albuma.

Izvor: Biografija.org