Dobrovoljno pevačko društvo

Dobrovoljno pevačko društvo je srpska supergrupa sastavljena od bivših članova „Idola“ Nebojše Krstića i Srđana Šapera, i frontmena „Pilota“ Kikija Lesendrića. Izdali su samo jedan album, a onda se razišli.

Članovi “Idola” Nebojša Krstić (vokal) i Srđan Šaper (vokal) počeli su 1994. da rade sa Kikijem Lesendrićem (gitara) i spremaju muziku za album. Album je snimljen u Budimpešti u „Utopia Studio“ tokom prve polovine 1995.

Pored njih trojice, na albumu su gostovali i Nenad Stefanović Japanac (na basu i gitari), Milan Đurđević (lider „Nevernih beba“, na klavijaturama), Ištvan Alapi (na gitari), i Zoltan Hetenji (na bubnjevima). Prateće vokale pevale su Aleksandra i Kristina Kovač. Aranžmane i produkciju uradio je Kiki Lesendrić.

Album je izdala kuća „Eastfield Music“ pod imenom „Nedelja na Duhove“. Promotivni video urađen je na pesmu „Čekaj me“. Iako je album bio komercijalno uspešan, bend nije opstao. Tokom druge polovine 1996. godine bend je najavio izlazak drugog studijskog albuma “Oslobađanje”, koji je trebalo da izađe u oktobru mesecu, ali su članovi grupe od ovoga odustali.

2005. godine Nebojša Krstić je u jednom intervjuu dao izjavu da Šaper priprema novi materijal za album, ali zbog obaveza, nisu u mogućnosti da ga snime.

Izvor: Wikipedia