Doris Dragović

Dorotea „Doris“ Dragović (Split, 16. april 1961) hrvatska je pevačica zabavne muzike. Rođena je kao Dorotea Dragović i još od detinjstva su je svi zvali Doris. Godine 1981. postaje član benda More, s kojim postiže zapažen uspeh, a 1986. počela je njena solo karijera. U istoj godini, ona je predstavljala Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije („Eurovision Song Contest 1986“) u Bergen (Norveška) sa pesmom „Željo moja“ i zauzela 11. mesto. Nakon raspada Jugoslavije, Dragovićeva je nastavila svoju karijeru na hrvatskoj estradnoj sceni. Neki od njenih najvećih hitova su Opilo me vino, Moram, Šakom o stol, Malo mi za sriću triba, Ja noćas umirem…

Godine 1999. Doris Dragović je predstavljala Hrvatsku na Pesmi Evrovizije u Izraelu sa pesmom „Marija Magdalena“ i osvojila 4. mesto što je do sada najbolji rezultat za Hrvatsku na ovom takmičenju.

Doris je udata je za Marija Budimira, ranijeg vatarpolistu iz splitskog Jadrana. Doris Dragović je u srodstvu sa Anom Roje, poznatom balerinom, pedagogom i koreografom baleta iz Splita tako što je njena baka (s majčine strane) rođena sestra Ane Roje.

Tekst je preuzet sa stranice Wikipedia.
Dodajte biografiju