Elma

Elma Sinanović (rodj. Numanović) je rodjena 5.08.1974. u Novom Pazaru. Nakon završetka mature 1993.godine pojavljuje se na takmičenju pevača amatera i osvaja- prvo mesto. Kao sasvim novo osveženje na estradnom nebu, bila je glavna atrakcija u svom rodnom gradu, pogotovo kad je nakon takmičenja snimila svoj prvi narodnjački album za “JV komerc“, u saradnji sa Slobodanom Bodom Nikolićem. Predstavila se sa 8 pesama, kratkom reklamom i spotom za „Dva prstena“. Veliku pažnju je privukla pesma simboličnog naziva – “Elma”, a album je dobio samo pozitivne kritike.

Nešto kasnije, Elma se udaje za svog tadašnjeg menadžera, poznatog novopazarskog biznismena Smaila Sinanovića- Magija, sa kojim ima kćerku Huliju. Bez pevačkog staža u kafani, uvek odmerena i elegantna, nakon godinu dana pobedjuje na republičkom takmičenju i postaje “Prvi glas Srbije”. Napušta “JV komerc” i prelazi u PGP; usledio je album “Zavodnik” sa 10 pesama, nekoliko spotova i nastupa na televiziji. Na naslovnici albuma je istaknuto da je Elma “Prvi glas Srbije”, a na istom se nalazi i pesma “Zajdi,
zajdi” u Elminoj interpretaciji.

Novi Pazar se dugo bavio njenim likom i delom, jer biti pevačica u to vreme i za tu sredinu je bilo skandalozno. Medjutim, Elma se nije osvrtala na zle jezike, bavila se samo sobom i svojim životom. I bez javnih nastupa, bila je jako popularna za taj deo podneblja. Treći album „Kakvo je to ludilo“ je takodje objavio PGP, ovog puta sa potpuno novom ekipom saradnika. Uz novi album desila se i vizuelna promena, Elma menja imidž i skraćuje svoju dugu kosu. Osim klasičnih narodnjačkih melodija, polako kreće
u korak s vremenom, modernizuje svoju muziku i počinje da obradjuje turske pesme. Iako se na prvom albumu potpisala svojim devojačkim prezimenom- Numanović, na drugom je bila Sinanović, a na trećem samo „Elma“ jer je već bila dovoljno poznata. Na drugom albumu je sa svojim suprugom otpevala duetsku pesmu „Nemoj da čekaš”, a na trećem „Ništa mi ne treba”.

Kao i većinu narodnjaka u to vreme, PGP je nije previše reklamirao. Napušta ga i doživljava veliki preokret u karijeri. Uspeva da ostvari saradnju sa tadašnjim najcenjenijim autorima- Marinom Tucaković i Futom Radulovićem, i pod njihovim vodjstvom snima svoj četvrti album “Moje drugarice” sa 10 novih pesama, koje je početkom 1998.god objavio ZAM. Redovno se pojavljivala u ZAM-ovim emisijama, i prikazala u punom sjaju. Snima spot za baladu “Briga me”, a nagrade i priznanja je nisu zaobišli. Pojavljuje se na prestižnoj manifestaciji „Jugoslovenski dani estrade“, i dok su ljubomorni ljudi pričali da je nagrade sama nameštala i kupovala, Elma je medju kolegama bila poznata kao pevačica koja “pozajmljuje” glas. Te godine otvara i svoju RTV stanicu “Centar”.

Za Elmino ime nije vezan nijedan skandal. Pokušaja je bilo, ali bezuspešnih. Nikad nije davala povoda za takve stvari, uvek se prvenstveno bavila samo muzikom. Početkom 2000. prelazi u Grand, i ponovo na čelu sa Marinom i Futom objavljuje svoj peti album “Ruka pravde” sa 10 novih pesama. Po oceni slušalaca, ovaj album je istaknut kao najbolje izdanje te godine. Sve je bilo prepuno slikovitih tekstova i neobičnih naziva pesama. Uspeh nije izostao, sve pesme su se vrtele na radio-stanicama. Iako su bile
veoma slušane, ni za jednu nije snimila spot. Zatvara svoju televiziju, priča se da je pred bankrotom i razvodom, a ujedno i prekida saradnju sa Marinom, navodno zbog pesme “Panika”, koju je ova preprodala Jeleni Karleuši.

Pred leto 2003., ponovo u “Grand”-u kreće reklama za Elmin šesti album. Vodeća pesma “Ah tugo, tugo” je za kratko vreme postala mega-hit, a album jedan od najprodavanijih u Grandu. Fantastične tekstove napisao je Marijan Aleksandar, a melodije su bile zasnovane na obradama najvećih grčkih i turskih hitova. Godinu dana kasnije izbacuje singl “Hajde pucaj”, promoviše ga u Grandu i najavljuje novi album. Medjutim, ipak napušta Grand i u jesen 2005. se pojavljuje kao ekskluzivac “Gold” produkcije. Izdaje sedmi album “Gradske priče”, sa 10 hitova. Pesme su se slušale svuda, svi su znali za “Gradske priče”, “Depresiju”…. Ujedno Elma počinje sve češće da nastupa uživo po diskotekama i klubovima, što do tad nije praktikovala, a 2007. izbacuje singl „Lepi“ koji je takodje za kratko vreme postao slušan.

I dok su po novinama kružile priče da se razvodi, uspeva da sačuva svoj brak. Danas Elma peva više zbog ljubavi prema muzici i zbog svojih obožavaoca, dok slobodno vreme provodi u krugu svoje porodice kao jedna srećna i ostvarena žena.

Izvor: Domaci.de

Pošaljite biografiju, postanite deo tima Tekstomanija.
Dodajte biografiju


 1. Elma – Poraz
 2. Elma – Srce u kvaru
 3. Elma – Soliter
 4. Elma – Ljubav mrzim
 5. Elma – Logika
 6. Elma – Kraj tragičan
 7. Elma – Bankrotirala
 8. Elma – Tugo, tugo
 9. Elma – Bez mene dobro si
 10. Elma – Izdaja
 11. Elma – Kakvo je to ludilo
 12. Elma – Kažu mi ljubavi
 13. Elma – Ne mogu da volim
 14. Elma – Ne znaš ti
 15. Elma – Ne, ne brini
 16. Elma – Samo tebe volim ja
 17. Elma – Viđam te s njom
 18. Elma & Magi – Ništa mi ne treba
 19. Elma – Dva vulkana
 20. Elma – Lutala sam
 21. Elma – Opraštam ti
 22. Elma – Otkrij mi tajnu
 23. Elma – Pitam se pitam
 24. Elma – Sudbina
 25. Elma – Suza na jastuku
 26. Elma – Zajdi, zajdi
 27. Elma – Zavodnik
 28. Elma & Magi – Nemoj da čekaš
 29. Elma – Dva prstena
 30. Elma – Elma
 31. Elma – Neću više da te čekam
 32. Elma – Priđi mi
 33. Elma – Ružo, ružo
 34. Elma – Srećan bio
 35. Elma – Šta da radim
 36. Elma – Zašto si me pogledao
 37. Elma – Depresija
 38. Elma – Feniks
 39. Elma – Gradske priče
 40. Elma – Korak do dna
 41. Elma – Nema ti pomoći
 42. Elma – Sipaj duplo
 43. Elma – Tebi za ljubav
 44. Elma – Ti kad ljubiš
 45. Elma – Zagrli me svu
 46. Elma – Zima
 47. Elma – Ah tugo, tugo
 48. Elma – Hajde priđi
 49. Elma – Jednu suzu želim
 50. Elma – Loša ti je procena
 51. Elma – Nije vetar, nije kiša
 52. Elma – Ništa lično
 53. Elma – Odvedi me
 54. Elma – Sat što kasni
 55. Elma – Stradala, patila
 56. Elma – Volim te
 57. Elma – Čarobno, čarobno
 58. Elma – Ko tebe kamenom, ti njega hlebom
 59. Elma – Krv i jagode
 60. Elma – O tom-potom
 61. Elma – Panika
 62. Elma – Protivotrov
 63. Elma – Ruka pravde
 64. Elma – Sine stani
 65. Elma – Treba mi
 66. Elma & Amko – Verujem u čuda
 67. Elma – Briga me
 68. Elma – Da me ne vara
 69. Elma – Da te može zameniti neko
 70. Elma – Ej kada bih znala
 71. Elma – Kad je tebi ćeif
 72. Elma – Kako da te ljubim posle nje
 73. Elma – Moje drugarice
 74. Elma – Sve je noćas protiv nas
 75. Elma – Šta ćeš ti u mojim pesmama
 76. Elma – Totalni preokret