I.R.S.

Godina osnivanja: 2005.
Država: Srbija
Mesto: Niš
Aktivni period: 2006 -

Hip hop dvojac I.R.S. nastao je 2005. godine. Članovi su Ratko Mladenović Olie- mc, producent i bitmejker & Lazar Marinković Infamous, mc i bitmejker. I.R.S. je od svog nastanka učestvovao na par desetina rep dešavanja, koncerata i nastupa uglavnom u Nišu ali i u drugim gradovima (Beograd, Zaječar, Bor, Leskovac, Jagodina). 2011 godine pobeđuje na lokalnom takmičenju demo bendova Rep demo liga.

U periodu od 2009 – 2011 I.R.S. je intenvizirao svoj rad što je rezultiralo albumom prvencem “Definicija grada” koji se našao u prodaji 1.9.2011. godine. Disk se mogao naći (na nekim mestima još može) u svim niškim cd shopovima i u skate shopu u Beogradu. Zapaženiji uspeh sa “Definicije” je imala pesma Minut buke za koju je spot radio Miodrag Ristovski, a zadužen za delove sa saksofonom je bio Arsenije Tošić. Instrumentale na albumu potpisuju zvučna producentska imena: Jan zoo, LV’s, DJ Silent, Shmack Daddy, T Blazer, a saradnja je urađena i sa niškim reperima Denz-om, Solow-om i Don Tobaccom.

2012. godine I.R.S. izbacuje singl pesmu “TEMPO” za koju je urađen video. Montažu i instrumental potpisuje Olie.

Od 3.6.2014. godine u prodaji i na zvaničnom youtube kanalu I.R.S.-a pojavio se novi album pod nazivom “4 zida”. Za dizajn cover-a zadužen je bio Brain Fart team, instrumentale potpisuju LV’s, Masta Sound Element i Olie. Na albumu je ostvarena saradnja sa brojnim imenima iz rep sveta: Furio Đunta, Marconiero, DNK, Goldie, Deda koja su svojim pojavljivanjem i strofama doprinele zvuku albuma i načinila ga klasikom. Za pesmu “Kolko god” sa Dedom je urađen video koji je izašao u sklopu albuma, kao i za pesmu “Đavolja kujna” oba su rađena u saradnji sa Milošem Zlatanovićem Rufisom- Rufis multimedia.

2014. godine sa pesmom Gde god da krenem se pojavljuju na kompilaciji Bassivity digitala “Sveža krv” .

U junu 2014. godine I.R.S. potpisuje ugovor o digitalnoj audio distribuciji sa Ammonite recordsom, koji će omogućiti internet i globalnu prodaju I.R.S. muzike.