Ilda Šaulić

Ilda Šaulić je srpska pevačica i ćerka poznatog pevača Šabana Šaulića. Iako je dugo vremena trenirala tenis u kojem je pokazivala odlične rezultate, Ilda je rešila da će njena karijera biti u pevanju jer ipak joj je to bila želja.

Ilda Šaulić je rođena 08. decembra 1978. godine u Beogradu. Iako se Šaban protiveo tome da mu se ćerka počne baviti pevanjem kao i on, ona je ipak rešila da napusti tenis i pokuša sa pevanjem.

Otac Šaban Šaulić poznat je kao jedan od navjećih pevača na području bivše Jugoslavije od kojeg su neke pesme prevedene i na makedonski. Iako iza sebe ima mnogo hitova, Šaban je ostao poznat kao pevač koji je duže vreme nosio periku, a koju je skinuo 2002. godine.

Pre nego šta je krenula očevim koracima, Ilda je završila Višu ekonomsku školu u Beogradu. Nije trebalo mnogo vremena da prođe, a Ilda je već iza sebe imala nekoliko dueta sa ocem da bi 2009. godine izdala prvi album „Stani dušo da te ispratim“. Album je izašao kao deo Grand produkcije.

Ilda je objavila još jedan album „Volim te“ takođe za Grand produkciju. Iza nje su hitovi: „Pusti me da plačem“, „Nepoznato mesto“, „Promaja“, „Ti si prvi“, „Posle nas“, „Ne dam što je moje“, „Ja sam tebe ipak volela“…

Tekst je preuzet sa stranice Poznati.info.
Dodajte biografiju