Indy

Indira Aradinović Indi (Beograd, Jugoslavija, 4. juli 1986) je srpska pop-folk pevačica. Sestra joj je pevačica iz grupe Ministarke koja se zove Edita Aradinović.

Indira je mnogo puta izjavila da veruje da postoji veliki talenat za glumu i to je jedan od njene želje da se pojavi u filmu. Njeno prvo pojavljivanje bilo je na audiciji za Zvezde Granda 2003. godine, ali tu se nije proslavila. Kako je momentalo pevanje na prvom mestu, tri godine kasnije, Indi je karijeru počela tako što se pojavila u Grand produkciji sa albumom “Indy” koji je bio pravi pogodak u to vreme. Sa tog albuma izdvojile su se mnoge pesme kao što su Na rate, Bela haljina, Pipni mi ruke i Relativno. Učestvovala je na prvom Grandovom festivalu 2006. godine sa pesmom Bato bre koja je postigla veliki uspeh u njenoj karijeri. U to vreme je snimila i duet sa Bojanom Bjelićem Ekspresno što je predstavilo u provokativnom izdanju. Osim što peva Indi je učestvovala i u Farmi 2008. godine. Posme Farme izjavila je kako je srećna što je imala priliku da radi mnoge poslove. Indi je ostala zapažena i zbog čestih promena izgleda, a poznato je kako je imala veliki problem sa kilažom, zbog čega su njen najveći strah slatkiši i hleb.

2011. godine je izdala singlove Ni u krevet, ni u grad, Pivo i Preko sedam gora (duet sa Šerifom Konjevićem). Odmah sledeće godine, izdala je drugi studijski album Indija gde preovladava folk zvuk, a na njemu se nalaze pesme poput Očajna, Indija i druge. 2014. predstavlja singl Meni, meni koja je ušla u kafane i na veselja i pojavila se na Grandovom festivalu sa pesmom Kakav čovek, takva žena. 2015. godine izdaje pesmu pod nazivom Carica gde kaže da je “carica koja zaslužuje da joj muškarci poklanjaju novac
i zlato”. Indi veruje da će pesma pokoriti romska veselja na kojima često nastupa.

Tekst je preuzet sa stranice Wikipedia.
Dodajte biografiju