Kraj Programa

Godina osnivanja: 2011.
Država: Hrvatska
Mesto: Rijeka

Kraj Programa je pop/punk/rock bend nastao krajem 2011. godine saradnjom četvorice prijatelja i kolega iz riječko-crikveničkih bendova (Invert, MBurns, TOST). Đina Škulić, takođe prijatelj ostatka benda, se pridružila četvorci na vokalnim dužnostima nedugo nakon okupljanja samog benda.

Bend je u svega pola godine rada napisao i snimio svoj prvi album koji sadrži 11 autorskih pesama. Sa autorskim materijalom odradili su dosta nastupa delom Hrvatske od kojih se posebno ističe nastup u Osijeku na UFO festivalu, gde su uz veliku konkurenciju odabrani da nastupe. Najznačajniji nastup za bend bio je u Banjaluci na Jelen Demofestu, gde su dobili priliku da se takmiče sa 30 odabranih bendova od ukupno 400 prijavljenih iz celog regiona. Bend na festivalu osvaja drugo mesto te vrednu nagradu, muzičku opremu u vrednosti od 3000 evra.

Nastupali su i u raznim klubovima i festivalima u Zagrebu, Koprivnici, Umagu, Mariboru, Rijeci itd. Do sada, bend je delio scenu sa velikim imenima poput Majki, Psihomodo popa, TBF-a, Dubioze kolektiv itd.

Osam meseci nakon predstavljanja svog debitantskog albuma, a povodom drugog rođendana, Kraj Programa odlučio je počastiti svoje slušaoce novim EP izdanjem kratkog imena „KP EP“.

Krajem 2015. godine Kraj Programa izdaje svoj drugi album pod nazivom “Ovdje pripadam”.

Tekst je preuzet sa zvaničnog Facebook profila.