Malter Ego

Godina osnivanja: 2008.
Država: Bosna i Hercegovina
Mesto: Mostar

Malter Ego je rock bend iz Mostara osnovan 2008 godine od preostalih članova benda Magla koji je uz nekoliko pauza djelovao od 1995 do 2006 uglavnom svirajući obrade sa par autorskih pjesama i nastupajući u Mostaru i okolici u sastavu Dražen Majerski Majer vokal i gitara , Miroslav Šunjić Cana – bubanj , Branimir Čutura Čuta – gitara i Boris Pažin – bas.Od zapaženijih nastupa benda Magla bili su par koncerata u Italiji , nastupi na Mostar Blues Festivalu i West Hercegovina Fest-u.
Pobjeda na WHF-u je bila jedan od posljednjih nastupa benda i ubrzo nakon toga bend prestaje sa radom.
Sredinom 2007 Majer se pridružuje ekipi Maltera sa bratom ( Darko Majerski Mayer ) a tu je i Vedran Šimunović – Veca koji kasnije postaje i pridruženi član , guru , kuhar , menadžer , šofer , inžinjer , tehničar a ponekad i prateći vokal benda Malter Ego.
Tu Majer počinje snimati demo snimke koji će kasnije postati autorski materijal benda Malter Ego.Za vrijeme snimanja ponovno se okupljaju Majer , Čuta i Cana i zajedno rade na demo snimcima da bi , nakon selidbe Maltera u kuću na osami jer u gradu nije bilo mjesta za nas , 2008 ponovno započeli sa sviranjem sa Čutom u novoj ulozi basiste.
Malter je institucija koja je pod jednim krovom okupila “rokere i repere” , u prizemlju kuće je bio mali studio gdje je operirala ekipa Malter Crew dok se na tavanu svirao rock i začudo nije bilo nikakvih svađa osim kad se igrao PES.
Tu se bend usvirava i radi na autorskim pjesmama a zbog situacije i okolnosti , probe se održavaju uglavnom vikendom tako da sve ide dosta sporije ali u isto vrijeme ozbiljno i s puno ljubavi i uživanjem u glazbi kao jedinom motivacijom.
Tokom par godina u Malteru bend je zabilježio dosta nastupa , uglavnom lokalnog karaktera , izuzev Demo Festa koji se održavao u Banja Luci.
Nakon raspada institucije Malter 2012 godine bend mijenja tavan , prelazi na tavan kod Vece i tu nastavlja sa radom i počinje sa ozbiljnim pripremanjem pjesama za album .Kako (opet zbog okolnosti i situacija) shvataju da druge mogućnosti nema počinju sa snimanjem albuma u kućnoj produkciji. Pjesme za album su snimljene tokom 2014 godine i album je trenutno u pripremi.