Marina Visković

Marina Visković (26. februar 1988, Beograd) je srpska pop pevačica poznata po pesmama Alisa u zemlji čuda, Gde sam grešila, Pogrešan raj, Superheroj, Kolaps i drugima.

Detinjstvo

Marina je rođena 26. februara 1988. godine u Zemunu, gde je završila osnovnu i srednju školu. Upisala je psihologiju na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu.

Muzička karijera

Pre nego što je postala poznata širom zemlje, Marina je već uživala veliku popularnost u Beogradu, kao nosilac statusa najangažovanije pevačice u klubovima i na splavovima. Svoju prvu pesmu, Gde sam grešila, snimila je 2008. godine i objavila je na Jutjubu 2009. godine. Za vrlo kratko vreme, pesma je stekla veliku popularnost i ostvarila značajan broj pregleda, te je Viskovićeva odlučila da snimi i video–spot koji će pratiti pesmu. Zanimljivo je to da se za Marinin prvi singl vezuje anegdota, po kojoj je devojka koja je otpevala pesmu izvršila samoubistvo. Vremenom, priča je postala bogatija za razne motive – Marina se ubila iako je bila u drugom stanju, a pre nego što se ubila, umrli su njeni roditelji. Kasnije, u jednom intervjuu, Viskovićeva je objasnila zašto je elemente ove poznate beogradske priče prenela u spot i našalila se da je karijeru započela tako što se ubila. Iste godine, Viskovićeva je dobila poziv od Ace Lukasa da otvori njegov koncert u beogradskoj Areni, te je pevačica tako nastupila pred oko 20.000 ljudi. Danas ističe da je zahvalna Lukasu što joj je pomogao da se probije na domaćoj muzičkoj sceni.

Privatni život

Viskovićeva je za svoj dvadeseti rođendan od roditelja dobila stan u beogradskom naselju Altina. Jedna je od retkih javnih ličnosti koje otvoreno govore o plastičnoj hirurgiji. Marina je otkrila da je u ugradila implante u grudi i usne. Važi za jednu od najatraktivnijih srpskih pevačica. Već nekoliko godina je, kako kaže, srećno zaljubljena, ali ističe da njen partner nije poznata ličnost.

Tekst je preuzet sa stranice Wikipedia.
Dodajte biografiju