Milan Topalović Topalko

Milan Topalović Topalko je srpski pevač pop-folk muzike. Postao je poznat široj javnosti zahvaljujući učešću u Zvezdama Granda 2008. godine, a svoju popularnost je još više podigao nakon pobede u prvoj sezoni Farme.

Biografija

Rodio se u selu Trudovu (Opština Nova Varoš), u kući koja se nalazila na samom kraju sela. Njegova majka se porodila potpuno sama na podu kuće u koju je otišla posle trudova koje je dobila dok je radila na njivi. Roditelji su mu teško radili kako bi obezbedili najosnovnije uslove za život. U selu Trudovu je živeo sa svojom porodicom do četvrtog razreda osnovne škole. U tom periodu školovanja je svakodnevno od kuće do škole i natrag pešačio po pet kilometara. Posle završenog četvrtog razreda odselio se sa porodicom u Novu Varoš. Tada je prvi put video autobus i bio veoma oduševljen njime, kao i prodavnicom koja se nalazila svega nekoliko metara od kuće.

Milanovu sklonost ka muzici je prepoznao njegov učitelj, koji je jednom prilikom u školu doneo harmoniku i svoje učenike terao da ponavljaju tonove koje bi im on zadavao. Kada je video Milanove mogućnosti, na kraju časa mu je rekao da kaže ocu da mu kupi harmoniku. Međutim, tu želju roditelji nisu mogli da mu ispune zbog nedostatka finansija. Posle dve godine, nakon jedne prodaje sena, njegov otac ga je sačekao nakon škole kako bi zajedno otišli da kupe harmoniku.

U trećem serijalu Zvezda Granda zauzeo je drugo mesto. Na Grand festivalu 2010. godine ostvario je pobedu i prvu nagradu publike sa pesmom „Zavet“. Trenutno je jedan od članova žirija gde je ostavljen za stalnog člana u dečjoj emisiji Neki novi klinci zajedno sa Milicom Todorović, Radom Manojlović i Banetom Mojićevićem.

Pored muzike, od koje živi i izdržava porodicu, ribolov mu je najveća strast. Milan Topalović je oženjen suprugom Vesnom, sa kojom ima ćerku Helenu.

Tekst je preuzet sa stranice Wikipedia.
Dodajte biografiju