Mile Kekin

Puno ime: Milan Kekin
Godina rođenja: 11. januar 1971.
Država: Nemačka
Mesto: Breten

Milan (Mile) Kekin (Breten, 11. januar 1971) hrvatski je muzičar, pevač grupe Hladno pivo. Ostvario je i nekoliko sporednih uloga u tv serijama i filmovima.

Mile Kekin rođen je u Nemačkoj odakle se preselio u BiH, u Tuzlu, gde je završio sedmi i osmi razred osnovne škole. Nakon smrti oca, sa porodicom se preselio u Zagreb. Profesor je nemačkog i engleskog jezika.

U Zagrebu je oformio pank rok sastav Hladno pivo zajedno sa ostalim članovima koji su, kao i Kekin, svi iz predgrađa Gajnice kao i njihov prvi producent Aleksandar Dragaš.

Godine 2001. objavio je samostalni album U dva oka zajedno sa drugim muzičarima pod nazivom Mile i Putnici. U ovom projektu učestvovali su Vladimir Mirčeta na gitari, Mario Rašić na basu, Kristijan Zebić na bubnju i Viktor Lipić na klavijaturama.

Mile Kekin glumio je u hrvatskoj seriji Bitange i princeze erotomana Sašu, kao i u epizodi serije Zakon!, kao vozač kombija. Nastupio je i u filmovima Maks Šmeling, Vjerujem u anđele, Nije kraj, Ta tvoja ruka mala i u filmu Pjevajte nešto ljubavno nazvanom po istoimenoj pesmi Hladnog piva.

Izvor