Ministarke

Ministarke je srpska turbofolk grupa osnovana 2013. godine u Beogradu. To je ženska grupa čija je pevačica grupe Edita Aradinović, a čine je i Ana Mašulović (vokal), Ivana Eremić (bubnjevi) i Ivana Rudić (gitara). Grupa je nastala po ideji Filipa Miletića i Miloša Roganovića, a oni su i autori svih pesama ove grupe.

Biografija

Posle neuspeha pevačice Edite u muzičkom takmičenju Zvezde Granda, pevačica je snimila samo jednu solo pesmu pod nazivom Overila. Kada je osnovana grupa „Ministarke“ počeli su se nizati singlovi. Prvo je nastala pesma sa Acom Pejovićem „Poplava“. Pesma Duni vetre je njihova druga pesma za koju su uradili i spot. Vrhunac ove grupe bio je duet sa hrvatskom pevačicom Severinom kada su na leto 2014. godine izdali pesmu Uno momento koja je postigla veliki uspeh ne samo u Srbiji i Hrvatskoj, već i na Balkanu. Pesma na Jutubu ima preko 75 miliona pregleda što je stavlja na prvo mesto po broju pregleda u regiji. Grupa nastavlja sa radom te izbacuju pesmu sa Sašom Matićem Zver.

Krajem 2015, Ministarke su snimile pet spotova za pesme Gram emocija, Boing 747, Kiseonik, Mrtav ili živ i Paradoks kao najava za svoj album prvenac. Od decembra 2015. godine, grupi se priključila Sanela Đember zrenjaninska gitaristkinja.

Tekst je preuzet sa stranice Wikipedia.
Dodajte biografiju