Nemanja Nikolić

Nemanja Nikolić je srpski turbo-folk pevač koji se proslavio učešćem u prvoj sezoni Zvezda Granda. Rođen je 23. avgusta 1984. godine u Doljevcu u Nišavskom okrugu.

Završio je srednju Medicinsku školu, a pevanjem je počeo da se bavi kada je imao deset godina. 2004. godine je učestvovao u muzičkom šou Zvezde Granda i došao je do finala. Za prvo mesto se takmičio sa Tanjom Savić, Slavicom Ćukteraš, Banetom Mojićevićem, Darkom Filipovićem i Stevanom Anđelkovićem. Oni su kasnije nastavili i privatno da se druže, a zajedno su otpevali pesmu “Blizina” sa pokojnim pevačem Šabanom Bajramovićem. Trebali su da je izvedu na Beoviziji 2006. godine, ali su, zbog lošeg zdravstvenog stanja pevača, odustali. 2014. godine su zajedno nastupili u emisiji “Tvoje lice zvuči poznato” gde su kolegi Banetu Mojićeviću pomogli u imitaciji tinejdžerske zvezde Džastina Bibera.

Svi finalisti Zvezda Granda su dobili nagradu da snime CD u izdanju Grand produkcije pa je Nemanjin prvenac izašao 2005. godine. Na albumu pod nazivom “Bebo moja” se našlo osam numera: “Drugarice”, “Bebo moja”, “Izvini što si čekala”,”Oprosti mi moja mladosti”, “Nešto slatko”, “Da se napijem”, “U srce baš”, “Hladan čelik”. Pesme su naišle na veoma dobar prijem publike.

Tekst je preuzet sa stranice Biografija.org.
Dodajte biografiju