Oskar

Ognjen Amidžić (Šabac, 17. jun 1975) je srpski muzičar i televizijski voditelj. Njegov otac Zoran bio je novinar i urednik dopisništva TV Beograd iz Šapca koji je zajedno sa ekipom ubijen 1991. na Baniji u mestu Novo Selište kada se vraćao nakon obavljene repotraže sa ratišta u Hrvatskoj. Nakon očeve smrti Ognjen počinje da radi na TV Šabac gde je vodio muzičku emisju Vi-Džej 015. Posle završene gimnazije u Šapcu, odlazi na studije u Beograd.

Počinje prvo da radi na radio-stanici Beograd 202, a potom i na Radio-televiziji Srbije na kojoj je vodio, u to vreme, popularnu muzičku emisiju Garaža. Godine 2001. prelazi na TV Pink, na kojoj osmišlja novu zabavnu formu Jutarnjeg programa. Gosti su mu dolazili u krevet, a on je emisiju vodio u pidžami. Kasnije je tu ideju proširio i na ostale Pinkove pridružne stanice u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori koje su poput nekadašnje JRT zajedno realizovale emisiju nazvanu Balkan net.

Godine 2005. zajedno sa Marinkom Madžgaljem osniva muzičku grupu Flamingosi, a na TV Pinku imali su emisiju Ćao Darvine. Na TV Pink trenutno vodi emisiju Amidži šou u kojoj je voditelj i Oskar, Ognjenov alter ego. Od 2009. voditelj je i rialiti programa Farma.

Tekst je preuzet sa stranice Wikipedia.
Dodajte biografiju