Piloti

Grupa Piloti je nastala septembra 1980. godine od članova benda Kako. Godinu dana intenzivno održavaju svirke po klubovima, a u septembru 1981. godine objavljuju prvi album. Zanimljivo je da treći album, koji je praktično bio završen, nikada nije objavljen, jer je veći deo tadašnje postave otišao u JNA. Grupa je stalno imala personalne promene, a krajem 1986. godine, Kiki je raspustio grupu i gotovo sve članove promenio.

Piloti su često održavali koncerte tokom cele svoje karijere. Jedan od retkih incidenata se desio u Splitu 1987. godine, kada je publika počela da ih gadja raznim predmetima i kada je flaša pogodila Kikija u glavu. On je prevežen u bolnicu, a koncert je prekinut. Piloti su od 1997. godine privremeno prestali sa radom, a 2010. godine odrali su seriju koncerata širom Srbije.

Kiki je tokom karijere radio pesme i za druge poznate domaće izvodjače: Zdravka Čolića, Viktoriju, Marinu Perazić, Dejana Cukića i druge. Radio je muziku za filmove “Zaboravljeni”, “Pun mesec nad Beogradom” i “Balkanska pravila”. Takodje, komponovao je muziku i za pojedine grčke izvodjače.

Članovi grupe:
Zoran Lesendrić Kiki (gitara/vokal)
Dragan Andrić Andra (bas)
Goran Bogićević (gitara)
Nenad Atanasijević (bubnjevi)
Zoran Obradović Ćera (bubnjevi)
Dejan Grujić (bas)
Darko Grujić (klavijature)
Safet Petrovac Saja (gitara)
Miško Plavi (bas/gitara/klavijature)
Bane Lesandrić (bas)
Laza Ristovski (klavijature)
Nenad Stefanović (bas)
Nenad Jelić (udaraljke/vokal)
Ana Popović (gitara)

Tekst je preuzet sa stranice Netsrbija.
Dodajte biografiju