Prslook Band

Prslook bend (osnovan krajem 1994. god. u Nišu) je niško-beogradska pop-rok grupa koju su do kraja 2001. godine sačinjavali braća Nikica i Sandro (Aleksandar) Marković i Vlada Milutinović.

Naime, ovom bendu je prethodio bend „Od srca“ („From the heart“) osnovan 1987. godine u Splitu koji je nastupao kao predgrupa na koncertima Dina Dvornika. Tokom rata braća Marković se sele u Niš i u dogovoru sa Vladom kreću u osvajanje pop-rok scene Srbije.

Najpre su počeli sa rok muzikom, da bi krajem devedesetih prešli u pop vode. Autori su brojnih hitova i dobitnici mnogih priznanja. Godina 1999. se smatra vrhuncem njihove karijere jer su tada objavili album „Objektivne laži“ i istoimenu pesmu koju smatraju njihovom ličnom kartom.

Nakon što je Vlada otišao iz grupe, Nikica i Sandro objavljuju još jedan album posle koga je usledila četvorogodišnja pauza. U novembru 2007. godine se vraćaju na scenu sa hitom „Letnja šema“.

Inače, članovi grupe imaju svoje profesionalne karijere, tako da je Nikica specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije i ima ordinaciju u Nišu, a Sandro je specijalista sportske medicine i radi kao načelnik odeljenja sportske medicine u bolnici „Ostrog“ u Beogradu, a Vlada Milutinović je inženjer tona.

Osim toga, Sandro već 15 godina uspešno vodi emisiju „Prslook again“ koja se emituje na mnogobrojnim televizijama u Srbiji, a i šire.

Pored toga što su autori skoro svih svojih pesama, pisali su pesme za Arijanu, Jellenu, Milu Arsić, itd.

Tekst je preuzet sa stranice Wikipedia.
Dodajte biografiju