Repetitor

Godina osnivanja: 2005.
Država: Srbija
Mesto: Beograd

Repetitor je beogradska rokenrol grupa. Grupa je nastala u zimu 2005. godine pridruživanjem Ana-Marije Cupin(bas, glas), Mileni Milutinović (bubnjevi) i Borisu Vlastelici (gitara, glas) koji su već neko vreme svirali zajedno. Repetitor od početka 2006. godine nastupa po Beogradu a kasnije i po ostalim većim gradovima u Srbiji i sa grupama Partibrejkers, Kanda, Kodža i Nebojša, Jarboli, Dža ili bu, Obojeni program.

Prvi studijski snimak grupe, singl „Ja“, koji je objavljen na kompilaciji Jutro će promeniti sve?, proveo je pet nedelja na prvom mestu liste domaćih singlova Radija B92. Repetitor učestvuju sa tri pesme i na kompilaciji Zdravo, zdravo, zdravo (Kultur Akt, 2008), na kojoj je predstavljeno pet tada novih bendova iz Beograda.

Njihov debi album „Sve što vidim je prvi put“ snimljen je 2008. godine u studiju producentske kuće Digimedia u Beogradu i početkom maja u Puli (studio Partyzan). Album sadrži 13 pesama, producent je Boris Mladenović (član grupa: Jarboli, Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar, Veliki prezir, Dvojac bez kormilara).

Bend je 2007. godine na festivalu Art&Music u Puli osvojio prvo mesto glasovima žirija i publike.

Izvor: Wikipedia