Sandra Afrika

Puno ime: Sandra Prodanović
Godina rođenja: 1. april 1988.
Država: Srbija
Mesto: Beograd
Aktivni period: 2007 -

Sandra Prodanović, poznatija pod umetničkim imenom Sandra Afrika (Beograd, 1. april 1988) je srpska turbo-folk pevačica. Za Sandru se smatra da je jedna od najprovokatnijih pevačica sadašnjice, zbog toga što je na početku svoje karijere više isticala svoju zadnjicu nego glasovne mogućnosti, ali kasnije, kada je počela da snima duete sa raznim estradnim zvezdama, i to se promenilo.

Rođena je u srpskoj prestonici u porodici Prodanović. Ima majku Jasminu, brata Miloša i sestru Anitu. Karijeru je započela kao član prateće plesne grupe Milojka Mila Kitića. Zapravo, bila je jedna od devojaka koje izvode koreografiju na Kitićevim nastupima. Tokom tog perioda, mediji su isticali njene atribute, pa je odlučila da se oproba kao solista. Godine 2007. izdala je prvu pesmu Afrika, po kojoj je dobila sadašnji pseudonim.

Nastavila je sa radom i sada izdaje po dve i više pesama godišnje. U saradnji sa izdavačkim odsekom televizije DM SAT, Sandra je 2011. izdala album Sandra Afrika. Na albumu se nalazi njenih prvih devet snimljenih pesama — od Afrike iz 2007. do Samo poželi iz godine izdavanja. Tri godine ranije, oktobra 2009, izdat je maksi kompakt-disk sa prvih pet snimljenih pesama.

Posebnu pažnju Sandra Afrika je privukla krajem septembra 2012. izdavanjem pesme Neko će mi noćas napraviti sina, za koju je propratni spot ocenjen kao atraktivan i provokativan. Isti slučaj se desio krajem aprila naredne godine, kada je u saradnji sa rumunskim muzičarem Kostijem izdata pesma Devojka tvog druga. Ovog puta, spot je ocenjen kao još provokativniji, te je na Jutjubu zabranjen za neprijavljene i maloletne korisnike.

 Izvor: Wikipedia