Sara Jo

Sara Jovanović (29. oktobar 1993, Rim), poznata i pod pseudonimom Sara Jo, srpska je pop pevačica. Na sceni se pojavila 2012. godine kao učesnica muzičkog šoua Prvi glas Srbije, gde je osvojila treće mesto. Naredne godine je kao članica grupe Moje 3 sa pesmom Ljubav je svuda predstavljala Srbiju na 58. izboru za Pesmu Evrovizije u Malmeu, ali nije uspela da se plasira u finale. Sara važi za zvezdu u usponu koja se za samo dve godine našla na desetini naslovnica.

Detinjstvo

Rođena je 29. oktobra 1993. u Rimu. Čitavo detinjstvo provela je u Italiji. U Beograd se preselila iz Rima sa nepunih 16 godina. Najveći uticaj na nju imale su svetske zvezde kao što su Bijonse, Rijana, Džesi Džej, Liona Luis, Kristina Agilera i Ejmi Vajnhaus.

Muzička karijera

2012—2013: „Prvi glas Srbije“

Pre prijavljivanja za Prvi glas Srbije, Sara Jovanović je postavljala prepeve uglavnom stranih pesama na svoj Jutjub kanal. Zapaženije prepevi bili su oni pesama Halo, S&M i Moves Like Jagger. Nakon toga, snimila je i svoju prvu pesmu nazvanu Zauvek, čiji je autor Aleksandra Milutinović. Sa ovom pesmom se pojavila i kao muzički gost u emisiji Veče sa Ivanom Ivanovićem. Takođe je sarađivala sa reperom MCN-om u tri pesme: Ona, Momenat i Ti i ja.

U 2012. godini, Sara Jovanović je učestvovala u muzičkom šouu Prvi glas Srbije na TV Prva. Stigla je sve do superfinala gde je glasovima publike izglasana kao treća. U finalnim večerima izvodila je sledeće pesme:

1. finalno veče: Ejmi Vajnhaus – Valerie
2. finalno veče: Lejdi Gaga – Poker Face
3. finalno veče: Ceca – Beograd
4. finalno veče: Liona Luis – Run
5. finalno veče: Rijana – S&M
6. finalno veče: Tijana Bogićević – Tražim
7. finalno veče: Michael Sembello – Maniac / Tanja Bošković – Tango smrti
8. finalno veče: Aleksandra Kovač – Da te volim / Britni Spirs – I Love Rock ‘n’ Roll
9. finalno veče: Madona – Like a Prayer / Aleksandra Radović – Čuvaj moje srce / Marija Šerifović – Ne voliš je znam
Superfinale : Bijonse – End of Time / Zemlja Gruva – Najlepše želje / Eurythmics – Sweet Dreams (Are Made of This)

Pesma Evrovizije 2013. godine

Posle ovog takmičenja odlučila je da zajedno sa preostale dve superfinalistkinje, Nevenom Božović i Mirnom Radulović, učestvuje na Beosongu 2013. Zajedno su oformile grupu Moje 3. Nastupile su sa pesmom Ljubav je svuda za koju je tekst napisala Marina Tucaković, a muziku i aranžman uradio Saša Milošević Mare. U polufinalnoj večeri su imale 10.994 glasa, što je bilo dovoljno za prolazak u veliko finale. U velikom finalu su osvojile najveći broj glasova publike i sa 25.959 glasova postale predstavnik Srbije na Pesmi Evrovizije 2013. godine u Malmeu.

Posle Evrovizije

Dana 27. juna 2013. promovisala je pesmu „Ujutru“ u duetu sa Markom Mandićem. Na promociji je prikazan i spot za ovu pesmu. Trenutno je učesnica prve sezone humanitarnog šoz programa Tvoje lice zvuči poznato. Dobila je veliki broj pohvala pri imitaciji Rijane i Britni Spirs. Ostale poznate ličnosti koje je imitirala bile su Oliver Mandić, Milan Stanković, Aleksandra Radović kao i Majli Sajrus čiju su imitaciju komentarisali kao nedovoljno kontroverznu. Sarina pesma “Mahovina” proglašena je 2015. godine kao najbolja pesma godine po izboru slušalaca Naxi radija

Tvoje lice zvuči poznato

Sara je učesnica prve sezone muzičkog šoua Tvoje lice zvuči poznato. U 10. epizodi je pobedila kao Keti Peri. U finalu je osvojila drugo mesto, iza Ane Kokić koja je pobedila, u finalu izvodeći numeru “Try” od P!nk. Sara je izvodila sledeće pesme:

1. veče: Rijana – We Found Love
2. veče: Oliver Mandić – Ljuljaj me nežno
3. veče: Milan Stanković – Ovo je Balkan
4. veče: Britni Spirs – Satisfaction / Oops!… I Did It Again
5. veče: Aleksandra Radović – So u moru
6. veče: Majli Sajrus – We Can’t Stop
7. veče: Bebi Dol – Brazil
8. veče: Šakira – Waka Waka / Loca
9. veče: Lajza Mineli – Money
10. veče: Keti Peri – Unconditionally
polufinale: Olivera Katarina – Alaj mi je večeras po volji
finale: Liona Luis – Bleeding Love

Tekst je preuzet sa stranice Wikipedia.
Dodajte biografiju