Saša Kovačević

Aleksandar „Saša“ Kovačević (Zemun, 27. jul 1985) srpski je pevač pop muzike. Rođen je 27. jula 1985. godine u Zemunu. Završio je srednju muzičku školu Kosta Manojlović u Zemunu (klavirski odsek), kao i Akademiju umetnosti — smer za snimanje i dizajn zvuka. Prvu svirku je imao sa 16 godina. Zajedno sa svojim bratom Radetom vodi muzički studio. Takođe je i počasni građanin grada Zemuna.

Prvo pojavljivanje na TV-u bilo je 2004. godine na festivalu Sunčane skale, gde je nastupio sa pesmom Pakao i raj. Zatim izlazi singl „Jedina si vredela“.

Godine 2005. nastupa na Radijskom festivalu sa pesmom „Korak do dna“ i izlazi pesma Jedina si vredela, a 2006. sa pesmom Ruka za spas koja ujedno najavljuje i njegov CD prvenac za Siti rekords. Pesma Ruka za spas proglašena je hitom godine. U 2007. godini dobija nagradu za otkriće godine, zatim slede nagrade Melos estrade, nagrada Beogradski pobednik za pop pevača godine, na Danima estrade osvaja 1. mesto za otkriće godine. Osvojio je 2. mesto na festivalu zabavne muzike u Vrnjačkoj banji sa pesmom „Lažu te“. Pobednik je Radijskog festivala sa pesmom „Bolji čovek“.

Na sajtu Jutjub pesme Lapsus i Slučajno imaju preko 50.000.000 pregleda.

Krajem 2008. godine izašao je i njegov prvi duet, sa Eminom Jahović, pesma Još ti se nadam. Sledeće godine dobija dve nagrade: za pevača godine i za duet godine sa Eminom Jahović.

Tekst je preuzet sa stranice Wikipedia.
Dodajte biografiju