Snake Eater

Država: Bosna i Hercegovina
Mesto: Sarajevo
Aktivni period: 2010 -

Glasni i nemilosrdni rock’n’roll ratnici SNAKE EATER okupili su se 2010. godine postavivši sebi samo jedan cilj: vratiti rock’n’roll u Bosni i Hercegovini na noge i u dane stare slave.

Bez imalo želje da gube vrijeme, a inspirisani muzikom grupa i umjetnika kakvi su AC/DC, Rose Tattoo, Vatreni Poljubac, Milić Vukašinović, Tifa i Motörhead, SNAKE EATER je započeo rad na svojim autorskim numerama.

2011. godine objavljen je live album „Živi Otrov“ koji je svijet trebao upoznati sa glasnim, beskompromisnim zvukom koji SNAKE EATER naziva High Voltage Rock.

Krajem 2012. godine, Snake Eater ulazi u veliki studio BHRT produkcije i snima prvi album „Dabar“ koji objavljuju u vlastitom
aranžmanu početkom 2013. godine. „Dabar“ nailazi na odlične kritike medija i ljubitelja rock’n’rolla, a čitatelji i slušatelji radijske emisije i portala The Aebyss proglasili su ga albumom godine.

2014. godine peterac stiže obruč i nastavlja istom, šestom brzinom. Prvi rezultat rada je singl „Idemo u Brazil“ koji na efektan način opisuje zgode i nezgode tokom susreta bh. reprezentacije i članova SNAKE EATERA u Brazilu za vrijeme Svjetskog prvenstva.

2015. godinu Snake Eater provodi svirajući i radeći na novim pjesmama.