Tamara Filipović

Tamara Filipović je rođena 26. septembra 1976. godine u Jagodini. Posle završene Gimnazije „Svetozar Marković“ (matematički smer), upisala je Fakultet za fizičku hemiju na Beogradskom univerzitetu, kao i Fakultet za poslovne studije na Megatrend univerzitetu. Posle završenog Fakulteta za poslovne studije, upisala je master studije na istom fakultetu, gde je potom stekla i zvanje diplomirani ekonomista – master. Deset godina unazad radi kao šef kabineta rektora Megatrend univerziteta, prof. dr Miće Jovanovića, i uporedo peva za svoju dušu i za svoje prijatelje.

Završila je nižu muzičku školu, odsek klavir, ali je pevanje bilo i ostalo njena velika ljubav, zbog čega je nastavila da školuje glas privatno, kod Doroteje Spasić.

Posle nekoliko godina temeljnog rada na pesmama, snimila je i izdala svoj prvi album, za izdavačku kuću „City records“. Za izbor pesama (muziku i tekstove) i stil, koji je definitivno drugačiji, pobrinuo se Dragan Brajović Braja, a aranžmane je uradio Dejan Abadić.

Spot za pesmu „Palimali“ režirao je Goran Šljivić, a „Iz inata“ je delo Saše Alhameda.

Tamara je 2008. godine bila jedna od voditeljki emisije „Mega sou“, na TV Metropolis. Ugostila je mnoge poznate licnosti poput Milana Vasića, Jelice Sretenović, prof. dr Miće Jovanovića, Ive Štrljić, Milorada Vučelića, Aljoše Vučkovića , Ane Stanić ,Save Miloševića, Riblje Čorbe, Grua, Ivane Stamenković, Ivane Selakov, Ane Bebić, Extra Nene, Bebi Dol, grupe „Lexington“ , grupe „ Alegro bend“, Darka Radovanovića, Dragane Tripić, Ognjena Amidžića i mnoge druge. U emisiji je, sa novosadskim bendom „Lucky cash“, pevala uzivo i na taj način najavljivala svoje goste.

Treba spomenuti i njen prvi nastup u javnosti, u novembru 2011. na festivalu „Volim 90-te“, gde je sa grupom Duck izvela dve numere u Beogradskoj areni.

Tekst je preuzet sa zvanične Facebook stranice.
Dodajte biografiju