Željko Vasić

Željko Vasić (rođen je 10. decembra 1979. godine u Zaječaru) je srpski pop pevač, kompozitor i tekstopisac. Muzički talenat nasledio je od oca, koji je takođe muzičar, svira gitaru. Njegov muzički put počinje kada je imao devet godina i upisao nižu muzičku školu, koju je uspešno završio. Potom se seli u Beograd gde upisuje srednju muzičku školu i završava je.

Počeo je sa nastupima po Beogradskim klubovima i splavovima, da bi 2001. godine imao prvi javni medijski nastup na festivalu “Sunčane skale” sa pesmom Vlade Georgieva, “Žena kao ti”. Pesma postaje veoma popularna među publikom. Godine 2004. Željko ponovo nastupa na “Sunčanim skalama” sa pesmom “Pratiš me u stopu”, koju je takodje napisao Vlado Georgiev. Iste godine godine izdaje maxi-singl album pod nazivom “Intro” za izdavačku kuću BK sound sa četiri numere, “Bez milosti”, “Nisam od juče” i dve gore pomenute, a pesme su i danas jako popularne i slušane. Sticajem okolnosti, Željko se našao u senci Vlade Georgieva, kako zbog toga što je Vlado autor njegovih prvih pesama, tako i zbog, po mnogima, slične boje glasa. Ali Željko je u godinama koje dolaze dokazao da je i te kako zaslužio da bude rame uz rame sa najvećim zvezdama na našim prostorima.

Posle duže izdavačke pauze, 2008. godine izdaje pesmu “Samo moja” koju je napisao Ranko Slijepčević, kao najavu za drugi studijski album koji je izašao iste godine za izdavačku kuću “Goraton”. Album postiže veliki uspeh, a Vasić debituje i kao autor nekoliko pesama. Tada počinju godine uspeha i priznanja kao i sve bogatija karijera potkovana dobrim, kvalitetnim pesmama i još boljim izvođenjem. Dve godine kasnije održava prvi veliki solistički koncert u Sava Centru, zatim u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, gde predstavlja novi singl “Zauvek”. Godina 2012. je definitivno prošla u njegovom znaku, pesma “Voli me i ne voli me” postaje mega hit, zatim snima letnji hit “Zanjiši kukovima”, i konacno najnovija pesma “Željo moja jedina”, koja je postala jedna od najslušanijih numera pred sam kraj godine. Na Radijskom festivalu nastupa sa pesmom “Traži Pesmu”, a zatim izdaje singl “Pogledaj”. Sve ove pesme su izdate na albumu “Letnji intermezzo”.

Privatni život

Željko je oženjen i ima dvoje dece. Živi u Beogradu.

Tekst je preuzet sa stranice Wikipedia.
Dodajte biografiju